+90 212 365 78 00-99 (100 hat)
Gıda Mühendisliği Lisans Ders Planı
Gıda Mühendisliği Lisans Programı 2021-2022 / Güz Dönemi Sonrası
Ders Kodu | Ders Adı | Ders Dili | Z/S | Kredi | AKTS | Teo. | Uyg. | Lab. | Türü |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
FIZ 101
|
Fizik I | Türkçe | Z | 3 | 4,5 | 3 | 0 | 0 | TB |
FIZ 101EL
|
Physics I Laboratory | English | Z | 1 | 1,5 | 0 | 0 | 2 | TB |
KIM 101
|
Genel Kimya I | Türkçe | Z | 3 | 4,5 | 3 | 0 | 0 | TB |
KIM 101EL
|
General Chemistry I Lab | English | Z | 1 | 1,5 | 0 | 0 | 2 | TB |
MAT 103
|
Matematik I | Türkçe | Z | 4 | 6 | 3 | 2 | 0 | TB |
TUR 121
|
Türk Dili I | Türkçe | Z | 0 | 2 | 2 | 0 | 0 | ITB |
GID 113E
|
Int.to Food Eng. and Ethics | English | Z | 2 | 5 | 2 | 0 | 0 | MT |
ING 100
|
EAP Through Global Goals | English | Z | 3 | 3,5 | 3 | 0 | 0 | EC |
Ders Kodu | Ders Adı | Ders Dili | Z/S | Kredi | AKTS | Teo. | Uyg. | Lab. | Türü |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
TUR 122
|
Türk Dili II | Türkçe | Z | 0 | 2 | 2 | 0 | 0 | ITB |
MAT 104
|
Matematik II | Türkçe | Z | 4 | 6,5 | 3 | 2 | 0 | TB |
KIM 104
|
Organik Kimya | Türkçe | Z | 3 | 4,5 | 3 | 0 | 0 | TB |
KIM 104L
|
Organik Kimya Lab. | Türkçe | Z | 1 | 1,5 | 0 | 0 | 2 | TB |
FIZ 102E
|
Physics II | English | Z | 3 | 4,5 | 3 | 0 | 0 | TB |
FIZ 102EL
|
Physics II Laboratory | English | Z | 1 | 1,5 | 0 | 0 | 2 | TB |
BIL 100E
|
Intr.to Prog.Language(PYTHON) | English | Z | 2 | 4,5 | 1 | 0 | 2 | TM |
ING 112A
|
Basics of Academic Writing | English | Z | 2 | 3,5 | 2 | 0 | 0 | EC |
DAN 102
|
Girişimcilik & Kariyer Danış. | Türkçe | Z | 0 | 1 | 0 | 2 | 0 | ITB |
Ders Kodu | Ders Adı | Ders Dili | Z/S | Kredi | AKTS | Teo. | Uyg. | Lab. | Türü |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
EKO 201
|
Ekonomi | Türkçe | Z | 3 | 4 | 3 | 0 | 0 | ITB |
GID 210E
|
Engineering Mathematics | English | Z | 4 | 5,5 | 4 | 0 | 0 | TB |
ATA 121
|
Atatürk İlk & İnkılap Trh I | Türkçe | Z | 0 | 2 | 2 | 0 | 0 | ITB |
GID 216E
|
Mass and Energy Balances | English | Z | 3 | 5 | 3 | 0 | 0 | TM |
BIL 113E
|
Intr.to Sci& Eng.Comp.(MATLAB) | English | Z | 2 | 4,5 | 1 | 0 | 2 | TM |
RES 107
|
Teknik Resim | Türkçe | Z | 2 | 3 | 1 | 2 | 0 | TM |
GID 223E
|
Food Chemistry | English | Z | 3 | 5 | 3 | 0 | 0 | MT |
ING 201A
|
Essentials of Res.Paper Writ. | English | Z | 2 | 3,5 | 2 | 0 | 0 | EC |
Ders Kodu | Ders Adı | Ders Dili | Z/S | Kredi | AKTS | Teo. | Uyg. | Lab. | Türü |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
KIM 206
|
Analitik Kimya & Enst Analizi | Türkçe | Z | 3 | 4,5 | 3 | 0 | 0 | TB |
KIM 206L
|
Ana. Kimya & Enst Anz. Lab. | Türkçe | Z | 1 | 1,5 | 0 | 0 | 2 | TB |
ATA 122
|
Atatürk İlk & İnkılap Trh II | Türkçe | Z | 0 | 2 | 2 | 0 | 0 | ITB |
GID 204E
|
Momentum Transfer | English | Z | 3 | 5 | 3 | 0 | 0 | TM |
GID 224
|
Gıda Toksik.,Kontamin.&Katk. | Türkçe | Z | 3 | 6 | 3 | 0 | 0 | MT |
GID 226E
|
Microbiology | English | Z | 2 | 5 | 2 | 0 | 0 | MT |
GID 214
|
Termodinamik | Türkçe | Z | 3 | 6 | 3 | 0 | 0 | TM |
Ders Kodu | Ders Adı | Ders Dili | Z/S | Kredi | AKTS | Teo. | Uyg. | Lab. | Türü |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
GID 331E
|
Food Eng Unit Operations I | English | Z | 3 | 4,5 | 3 | 0 | 0 | MT |
GID 311
|
Gıda Mikrobiyolojisi I | Türkçe | Z | 3 | 4 | 3 | 0 | 0 | MT |
GID 323
|
Gıda Mikrobiyolojisi Lab | Türkçe | Z | 2 | 6 | 0 | 0 | 4 | MT |
GID 341
|
Isı Aktarımı | Türkçe | Z | 3 | 5 | 3 | 0 | 0 | TM |
GID 351
|
Kütle Aktarımı | Türkçe | Z | 3 | 5,5 | 3 | 0 | 0 | TM |
Dersler | 5.yy Seçime Bağlı Ders I (TB) | S | 3 | 4 / 5 | TB | ||||
Dersler | 5.yy Seçime Bağlı Ders I (TM) | S | 2 / 3 | 3 / 3,5 / 4 / 4,5 / 5 / 6 / 7 | TM |
Ders Kodu | Ders Adı | Ders Dili | Z/S | Kredi | AKTS | Teo. | Uyg. | Lab. | Türü |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
GID 306E
|
Food Plant Design & Economics | English | Z | 3 | 5 | 3 | 0 | 0 | MT |
GID 322
|
Gıda Müh Temel İşlemler II | Türkçe | Z | 3 | 5,5 | 3 | 0 | 0 | MT |
GID 332
|
Gıda Mühendisliği Laboratuarı | Türkçe | Z | 2 | 6 | 0 | 0 | 4 | MT |
GID 421E
|
Food Technology | English | Z | 3 | 5 | 3 | 0 | 0 | MT |
GID 312E
|
Food Microbiology II | English | Z | 3 | 5 | 3 | 0 | 0 | MT |
Dersler | 6.yy Seçime Bağlı Ders (MT) | S | 2 / 3 | 4 / 6 | MT |
Ders Kodu | Ders Adı | Ders Dili | Z/S | Kredi | AKTS | Teo. | Uyg. | Lab. | Türü |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
GID 4901E
|
Food Engineering Design I | English | Z | 4 | 8 | 3 | 2 | 0 | MT |
GID 433
|
Gıda Kalite Kontrol Lab | Türkçe | Z | 2 | 6 | 0 | 0 | 4 | MT |
GID 409
|
Proses Kontrol | Türkçe | Z | 2 | 5 | 2 | 0 | 0 | TM |
GID 424
|
Gıda Kalite Kontrol | Türkçe | Z | 3 | 3,5 | 3 | 0 | 0 | MT |
Dersler | 7.yy Seçime Bağlı Ders I (ITB) | S | 3 | 4 | ITB | ||||
Dersler | 7.yy Seçime Bağlı Ders II (MT) | S | 2 / 3 | 4 / 6 | MT |
Ders Kodu | Ders Adı | Ders Dili | Z/S | Kredi | AKTS | Teo. | Uyg. | Lab. | Türü |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
GID 4902
|
Gıda Mühendisliği Tasarımı II | Türkçe | Z | 4 | 10 | 2 | 4 | 0 | MT |
GID 408E
|
Statistical Methods | English | Z | 3 | 6 | 2 | 0 | 2 | TB |
GID 450
|
Gıda Müh. Özel Konular | Türkçe | Z | 3 | 7 | 0 | 6 | 0 | MT |
Dersler | 8.yy Seçime Bağlı Ders I (ITB) | S | 3 | 4 | ITB | ||||
Dersler | 8.yy Seçime Bağlı Ders II (MT) | S | 2 / 3 | 4 / 6 | MT |
Toplam Kredi : 133,00 Toplam AKTS : 241,50