Gıda Mühendisliği Lisans Ders Planı

Gıda Mühendisliği Lisans Programı 2021-2022 / Güz Dönemi Sonrası

1. Yarıyıl

Ders Kodu Ders Adı Ders Dili Z/S Kredi AKTS Teo. Uyg. Lab. Türü
FIZ 101
Fizik I Türkçe Z 3 4,5 3 0 0 TB
FIZ 101EL
Physics I Laboratory English Z 1 1,5 0 0 2 TB
KIM 101
Genel Kimya I Türkçe Z 3 4,5 3 0 0 TB
KIM 101EL
General Chemistry I Lab English Z 1 1,5 0 0 2 TB
MAT 103
Matematik I Türkçe Z 4 6 3 2 0 TB
TUR 121
Türk Dili I Türkçe Z 0 2 2 0 0 ITB
GID 113E
Int.to Food Eng. and Ethics English Z 2 5 2 0 0 MT
ING 100
EAP Through Global Goals English Z 3 3,5 3 0 0 EC

2. Yarıyıl

Ders Kodu Ders Adı Ders Dili Z/S Kredi AKTS Teo. Uyg. Lab. Türü
TUR 122
Türk Dili II Türkçe Z 0 2 2 0 0 ITB
MAT 104
Matematik II Türkçe Z 4 6,5 3 2 0 TB
KIM 104
Organik Kimya Türkçe Z 3 4,5 3 0 0 TB
KIM 104L
Organik Kimya Lab. Türkçe Z 1 1,5 0 0 2 TB
FIZ 102E
Physics II English Z 3 4,5 3 0 0 TB
FIZ 102EL
Physics II Laboratory English Z 1 1,5 0 0 2 TB
BIL 100E
Intr.to Prog.Language(PYTHON) English Z 2 4,5 1 0 2 TM
ING 112A
Basics of Academic Writing English Z 2 3,5 2 0 0 EC
DAN 102
Girişimcilik & Kariyer Danış. Türkçe Z 0 1 0 2 0 ITB

3. Yarıyıl

Ders Kodu Ders Adı Ders Dili Z/S Kredi AKTS Teo. Uyg. Lab. Türü
EKO 201
Ekonomi Türkçe Z 3 4 3 0 0 ITB
GID 210E
Engineering Mathematics English Z 4 5,5 4 0 0 TB
ATA 121
Atatürk İlk & İnkılap Trh I Türkçe Z 0 2 2 0 0 ITB
GID 216E
Mass and Energy Balances English Z 3 5 3 0 0 TM
BIL 113E
Intr.to Sci& Eng.Comp.(MATLAB) English Z 2 4,5 1 0 2 TM
RES 107
Teknik Resim Türkçe Z 2 3 1 2 0 TM
GID 223E
Food Chemistry English Z 3 5 3 0 0 MT
ING 201A
Essentials of Res.Paper Writ. English Z 2 3,5 2 0 0 EC

4. Yarıyıl

Ders Kodu Ders Adı Ders Dili Z/S Kredi AKTS Teo. Uyg. Lab. Türü
KIM 206
Analitik Kimya & Enst Analizi Türkçe Z 3 4,5 3 0 0 TB
KIM 206L
Ana. Kimya & Enst Anz. Lab. Türkçe Z 1 1,5 0 0 2 TB
ATA 122
Atatürk İlk & İnkılap Trh II Türkçe Z 0 2 2 0 0 ITB
GID 204E
Momentum Transfer English Z 3 5 3 0 0 TM
GID 224
Gıda Toksik.,Kontamin.&Katk. Türkçe Z 3 6 3 0 0 MT
GID 226E
Microbiology English Z 2 5 2 0 0 MT
GID 214
Termodinamik Türkçe Z 3 6 3 0 0 TM

5. Yarıyıl

Ders Kodu Ders Adı Ders Dili Z/S Kredi AKTS Teo. Uyg. Lab. Türü
GID 331E
Food Eng Unit Operations I English Z 3 4,5 3 0 0 MT
GID 311
Gıda Mikrobiyolojisi I Türkçe Z 3 4 3 0 0 MT
GID 323
Gıda Mikrobiyolojisi Lab Türkçe Z 2 6 0 0 4 MT
GID 341
Isı Aktarımı Türkçe Z 3 5 3 0 0 TM
GID 351
Kütle Aktarımı Türkçe Z 3 5,5 3 0 0 TM
Dersler 5.yy Seçime Bağlı Ders I (TB) S 3 4 / 5 TB
Dersler 5.yy Seçime Bağlı Ders I (TM) S 2 / 3 3 / 3,5 / 4 / 4,5 / 5 / 6 / 7 TM

6. Yarıyıl

Ders Kodu Ders Adı Ders Dili Z/S Kredi AKTS Teo. Uyg. Lab. Türü
GID 306E
Food Plant Design & Economics English Z 3 5 3 0 0 MT
GID 322
Gıda Müh Temel İşlemler II Türkçe Z 3 5,5 3 0 0 MT
GID 332
Gıda Mühendisliği Laboratuarı Türkçe Z 2 6 0 0 4 MT
GID 421E
Food Technology English Z 3 5 3 0 0 MT
GID 312E
Food Microbiology II English Z 3 5 3 0 0 MT
Dersler 6.yy Seçime Bağlı Ders (MT) S 2 / 3 4 / 6 MT

7. Yarıyıl

Ders Kodu Ders Adı Ders Dili Z/S Kredi AKTS Teo. Uyg. Lab. Türü
GID 4901E
Food Engineering Design I English Z 4 8 3 2 0 MT
GID 433
Gıda Kalite Kontrol Lab Türkçe Z 2 6 0 0 4 MT
GID 409
Proses Kontrol Türkçe Z 2 5 2 0 0 TM
GID 424
Gıda Kalite Kontrol Türkçe Z 3 3,5 3 0 0 MT
Dersler 7.yy Seçime Bağlı Ders I (ITB) S 3 4 ITB
Dersler 7.yy Seçime Bağlı Ders II (MT) S 2 / 3 4 / 6 MT

8. Yarıyıl

Ders Kodu Ders Adı Ders Dili Z/S Kredi AKTS Teo. Uyg. Lab. Türü
GID 4902
Gıda Mühendisliği Tasarımı II Türkçe Z 4 10 2 4 0 MT
GID 408E
Statistical Methods English Z 3 6 2 0 2 TB
GID 450
Gıda Müh. Özel Konular Türkçe Z 3 7 0 6 0 MT
Dersler 8.yy Seçime Bağlı Ders I (ITB) S 3 4 ITB
Dersler 8.yy Seçime Bağlı Ders II (MT) S 2 / 3 4 / 6 MT

Toplam Kredi : 133,00  Toplam AKTS : 241,50