+90 212 365 78 00-99 (100 hat)
Gıda Mühendisliği Lisans Ders Planı
Gıda Mühendisliği Lisans Programı 2013-2014 / Güz ile 2017-2018 / Güz Dönemleri Arası
Ders Kodu | Ders Adı | Ders Dili | Z/S | Kredi | AKTS | Teo. | Uyg. | Lab. | Türü |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
FIZ 101
|
Fizik I | Türkçe | Z | 3 | 4,5 | 3 | 0 | 0 | TB |
FIZ 101L
|
Fizik I Lab | Türkçe | Z | 1 | 1,5 | 0 | 0 | 2 | TB |
KIM 101
|
Genel Kimya I | Türkçe | Z | 3 | 4,5 | 3 | 0 | 0 | TB |
KIM 101L
|
Genel Kimya I Laboratuvarı | Türkçe | Z | 1 | 1,5 | 0 | 0 | 2 | TB |
BIL 101E
|
Int to Comp and Inf Systems | English | Z | 1,5 | 2,5 | 1 | 0 | 1 | TM |
MAT 103
|
Matematik I | Türkçe | Z | 4 | 6 | 3 | 2 | 0 | TB |
RES 107
|
Teknik Resim | Türkçe | Z | 2 | 3 | 1 | 2 | 0 | TM |
TUR 101
|
Türk Dili I | Türkçe | Z | 2 | 2 | 2 | 0 | 0 | ITB |
Dersler | English Course I | S | 3 | 3,5 | EC |
Ders Kodu | Ders Adı | Ders Dili | Z/S | Kredi | AKTS | Teo. | Uyg. | Lab. | Türü |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
GID 112E
|
Introduction to Food Science and Technologies | English | Z | 2 | 3 | 2 | 0 | 0 | MT |
TUR 102
|
Türk Dili II | Türkçe | Z | 2 | 2 | 2 | 0 | 0 | ITB |
MAT 104
|
Matematik II | Türkçe | Z | 4 | 6,5 | 3 | 2 | 0 | TB |
KIM 104
|
Organik Kimya | Türkçe | Z | 3 | 4,5 | 3 | 0 | 0 | TB |
KIM 104L
|
Organik Kimya Lab. | Türkçe | Z | 1 | 1,5 | 0 | 0 | 2 | TB |
FIZ 102E
|
Physics II | English | Z | 3 | 4,5 | 3 | 0 | 0 | TB |
FIZ 102EL
|
Physics II Laboratory | English | Z | 1 | 1,5 | 0 | 0 | 2 | TB |
Dersler | English Course II | S | 3 | 3,5 / 4 | EC | ||||
BIL 108E
|
Intr. to Sci. & Eng.Computing | English | Z | 3 | 7,5 | 2 | 0 | 2 | TM |
Ders Kodu | Ders Adı | Ders Dili | Z/S | Kredi | AKTS | Teo. | Uyg. | Lab. | Türü |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
ATA 101
|
Atatürk İlk & İnkılap Trh I | Türkçe | Z | 2 | 2 | 2 | 0 | 0 | ITB |
MAT 201E
|
Differential Equations | English | Z | 4 | 5,5 | 4 | 0 | 0 | TB |
ING 201
|
English III | English | Z | 3 | 3,5 | 3 | 0 | 0 | EC |
GID 221E
|
Food Chemistry | English | Z | 3 | 6 | 3 | 0 | 0 | MT |
GID 211E
|
Mass and Energy Balances | English | Z | 3 | 6 | 3 | 0 | 0 | TM |
Dersler | 3.yy Seçime Bağlı Ders (TM) | S | 2 / 3 | 3 / 3,5 / 4 / 4,5 / 5 / 6 / 7 | TM |
Ders Kodu | Ders Adı | Ders Dili | Z/S | Kredi | AKTS | Teo. | Uyg. | Lab. | Türü |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
KIM 206
|
Analitik Kimya & Enst Analizi | Türkçe | Z | 3 | 4,5 | 3 | 0 | 0 | TB |
KIM 206L
|
Ana. Kimya & Enst Anz. Lab. | Türkçe | Z | 1 | 1,5 | 0 | 0 | 2 | TB |
ATA 102
|
Atatürk İlk & İnkılap Trh II | Türkçe | Z | 2 | 2 | 2 | 0 | 0 | ITB |
AKM 204E
|
Fluid Mechanics | English | Z | 3 | 5 | 3 | 0 | 0 | TM |
GID 232
|
Gıda Kimyası II | Türkçe | Z | 3 | 6 | 3 | 0 | 0 | MT |
GID 222
|
Mikrobiyoloji | Türkçe | Z | 3 | 5 | 3 | 0 | 0 | MT |
GID 212
|
Termodinamik | Türkçe | Z | 4 | 7 | 4 | 0 | 0 | TM |
Ders Kodu | Ders Adı | Ders Dili | Z/S | Kredi | AKTS | Teo. | Uyg. | Lab. | Türü |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
EKO 201
|
Ekonomi | Türkçe | Z | 3 | 4 | 3 | 0 | 0 | ITB |
GID 331E
|
Food Eng Unit Operations I | English | Z | 3 | 4,5 | 3 | 0 | 0 | MT |
GID 311
|
Gıda Mikrobiyolojisi I | Türkçe | Z | 3 | 4 | 3 | 0 | 0 | MT |
GID 321
|
Gıda Mikrobiyolojisi Lab | Türkçe | Z | 1,5 | 4 | 0 | 0 | 3 | MT |
GID 341
|
Isı Aktarımı | Türkçe | Z | 3 | 5 | 3 | 0 | 0 | TM |
GID 351
|
Kütle Aktarımı | Türkçe | Z | 3 | 5,5 | 3 | 0 | 0 | TM |
Dersler | 5.yy Seçime Bağlı Ders (TB) | S | 3 | 4 / 5 | TB |
Ders Kodu | Ders Adı | Ders Dili | Z/S | Kredi | AKTS | Teo. | Uyg. | Lab. | Türü |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
GID 312
|
Gıda Kimyası II | Türkçe | Z | 3 | 5 | 3 | 0 | 0 | MT |
GID 322
|
Gıda Müh Temel İşlemler II | Türkçe | Z | 3 | 5,5 | 3 | 0 | 0 | MT |
GID 332
|
Gıda Mühendisliği Laboratuarı | Türkçe | Z | 2 | 6 | 0 | 0 | 4 | MT |
MAT 271
|
Olasılık ve İstatistik | Türkçe | Z | 3 | 5 | 3 | 0 | 0 | TB |
Dersler | 6.yy Elective Course(ITB) | S | 3 | 4 | ITB | ||||
Dersler | 6.yy Seçime Bağlı Ders (MT) | S | 3 | 4 | MT | ||||
Dersler | 6.yy Seçime Bağlı Ders (TM) | S | 2 / 3 | 3 / 3,5 / 4 / 4,5 / 5 / 6 / 7 | TM |
Ders Kodu | Ders Adı | Ders Dili | Z/S | Kredi | AKTS | Teo. | Uyg. | Lab. | Türü |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
GID 411E
|
Food Engineering Design I | English | Z | 3 | 5 | 3 | 0 | 0 | MT |
GID 421E
|
Food Technology | English | Z | 3 | 5 | 3 | 0 | 0 | MT |
GID 441
|
Proses Kontrol | Türkçe | Z | 3 | 5 | 3 | 0 | 0 | TM |
GID 424
|
Gıda Kalite Kontrol | Türkçe | Z | 3 | 3,5 | 3 | 0 | 0 | MT |
GID 432
|
Gıda Kalite Kontrol Lab | Türkçe | Z | 1,5 | 4,5 | 0 | 0 | 3 | MT |
Dersler | 7.yy Seçime Bağlı Ders (ITB) | S | 3 | 4 | ITB | ||||
Dersler | 7.yy Seçime Bağlı Ders (MT) | S | 3 | 4 | MT |
Ders Kodu | Ders Adı | Ders Dili | Z/S | Kredi | AKTS | Teo. | Uyg. | Lab. | Türü |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
GID 492
|
Bitirme Çalışması | Türkçe | Z | 3 | 12 | 0 | 6 | 0 | MT |
GID 402
|
Gıda Mühendisliği Tasarım II | Türkçe | Z | 3 | 10 | 1 | 4 | 0 | MT |
Dersler | 8.yy Elective Course (MT) | S | 3 | 4 | MT | ||||
Dersler | 8.yy Seçime Bağlı Ders (ITB) | S | 3 | 4 | ITB |
Toplam Kredi : 150,50 Toplam AKTS : 239,00