Gıda Mühendisliği Lisans Ders Planı

Gıda Mühendisliği Lisans Programı 2000-2001 / Güz Dönemi Öncesi

1. Yarıyıl

Ders Kodu Ders Adı Ders Dili Z/S Kredi AKTS Teo. Uyg. Lab. Türü
FIZ 101
Fizik I Türkçe Z 3 4,5 3 0 0 TB
FIZ 101L
Fizik I Lab Türkçe Z 1 1,5 0 0 2 TB
KIM 101
Genel Kimya I Türkçe Z 3 4,5 3 0 0 TB
KIM 101L
Genel Kimya I Laboratuvarı Türkçe Z 1 1,5 0 0 2 TB
BIL 101E
Int to Comp and Inf Systems English Z 1,5 2,5 1 0 1 TM
MAT 103
Matematik I Türkçe Z 4 6 3 2 0 TB
RES 103
Teknik Resim Türkçe Z 3 4 2 2 0 TM
TUR 101
Türk Dili I Türkçe Z 2 2 2 0 0 ITB
Dersler English Course I S 3 3,5 EC

2. Yarıyıl

Ders Kodu Ders Adı Ders Dili Z/S Kredi AKTS Teo. Uyg. Lab. Türü
GID 112E
Introduction to Food Science and Technologies English Z 2 3 2 0 0 MT
TUR 102
Türk Dili II Türkçe Z 2 2 2 0 0 ITB
MAT 104
Matematik II Türkçe Z 4 6,5 3 2 0 TB
KIM 104
Organik Kimya Türkçe Z 3 4,5 3 0 0 TB
KIM 104L
Organik Kimya Lab. Türkçe Z 1 1,5 0 0 2 TB
FIZ 102E
Physics II English Z 3 4,5 3 0 0 TB
FIZ 102EL
Physics II Laboratory English Z 1 1,5 0 0 2 TB
Dersler English Course II S 3 3,5 / 4 EC
Dersler Intr. to Sci&Eng. Comp. Z 3 4,5 / 7,5 TM

3. Yarıyıl

Ders Kodu Ders Adı Ders Dili Z/S Kredi AKTS Teo. Uyg. Lab. Türü
ATA 101
Atatürk İlk & İnkılap Trh I Türkçe Z 2 2 2 0 0 ITB
MAT 201E
Differential Equations English Z 4 5,5 4 0 0 TB
ING 201
English III English Z 3 3,5 3 0 0 EC
GID 221E
Food Chemistry English Z 3 6 3 0 0 MT
GID 211E
Mass and Energy Balances English Z 3 6 3 0 0 TM
Dersler 3.yy Seçime Bağlı Ders (TM) S 3 4,5 / 5 TM

4. Yarıyıl

Ders Kodu Ders Adı Ders Dili Z/S Kredi AKTS Teo. Uyg. Lab. Türü
KIM 206
Analitik Kimya & Enst Analizi Türkçe Z 3 4,5 3 0 0 TB
KIM 206L
Ana. Kimya & Enst Anz. Lab. Türkçe Z 1 1,5 0 0 2 TB
ATA 102
Atatürk İlk & İnkılap Trh II Türkçe Z 2 2 2 0 0 ITB
AKM 204E
Fluid Mechanics English Z 3 5 3 0 0 TM
GID 232
Gıda Kimyası II Türkçe Z 3 6 3 0 0 MT
GID 222
Mikrobiyoloji Türkçe Z 3 5 3 0 0 MT
GID 212
Termodinamik Türkçe Z 4 7 4 0 0 TM

5. Yarıyıl

Ders Kodu Ders Adı Ders Dili Z/S Kredi AKTS Teo. Uyg. Lab. Türü
EKO 201
Ekonomi Türkçe Z 3 4 3 0 0 ITB
GID 331E
Food Eng Unit Operations I English Z 3 4,5 3 0 0 MT
GID 311
Gıda Mikrobiyolojisi I Türkçe Z 3 4 3 0 0 MT
GID 321
Gıda Mikrobiyolojisi Lab Türkçe Z 1,5 4 0 0 3 MT
GID 341
Isı Aktarımı Türkçe Z 3 5 3 0 0 TM
GID 351
Kütle Aktarımı Türkçe Z 3 5,5 3 0 0 TM
Dersler 5.yy Seçime Bağlı Ders (TB) S 3 4 / 5 TB

6. Yarıyıl

Ders Kodu Ders Adı Ders Dili Z/S Kredi AKTS Teo. Uyg. Lab. Türü
GID 312
Gıda Kimyası II Türkçe Z 3 5 3 0 0 MT
GID 322
Gıda Müh Temel İşlemler II Türkçe Z 3 5,5 3 0 0 MT
GID 332
Gıda Mühendisliği Laboratuarı Türkçe Z 2 6 0 0 4 MT
MAT 271
Olasılık ve İstatistik Türkçe Z 3 5 3 0 0 TB
Dersler 6.yy Elective Course(ITB) S 3 4 ITB
Dersler 6.yy Seçime Bağlı Ders (MT) S 3 4 MT
Dersler 6.yy Seçime Bağlı Ders (TM) S 3 4,5 / 6 TM

7. Yarıyıl

Ders Kodu Ders Adı Ders Dili Z/S Kredi AKTS Teo. Uyg. Lab. Türü
GID 411E
Food Engineering Design I English Z 3 5 3 0 0 MT
GID 421E
Food Technology English Z 3 5 3 0 0 MT
GID 441
Proses Kontrol Türkçe Z 3 5 3 0 0 TM
GID 422
Gıda Kalite Kontrol Türkçe Z 2 3,5 2 0 0 MT
GID 432
Gıda Kalite Kontrol Lab Türkçe Z 1,5 4,5 0 0 3 MT
Dersler 7.yy Seçime Bağlı Ders (ITB) S 3 4 ITB
Dersler 7.yy Seçime Bağlı Ders (MT) S 3 4 MT

8. Yarıyıl

Ders Kodu Ders Adı Ders Dili Z/S Kredi AKTS Teo. Uyg. Lab. Türü
GID 492
Bitirme Çalışması Türkçe Z 3 12 0 6 0 MT
GID 402
Gıda Mühendisliği Tasarım II Türkçe Z 3 10 1 4 0 MT
Dersler 8.yy Elective Course (MT) S 3 4 MT
Dersler 8.yy Seçime Bağlı Ders (ITB) S 3 4 ITB

Toplam Kredi : 149,50  Toplam AKTS : 0,00